Zeeverkenners (11 t/m 16 jaar) van Scouting Wartburg

wat zijn zeeverkenners

Jeugdleden van 11 t/m 15 jaar worden bij Scouting Nederland in het algemeen scouts genoemd. Daarbij kan ook nog het onderscheid gemaakt worden tussen land- en waterscouts. Scouting Wartburg hanteert voor dit speltak de leeftijdsgrens 11 t/m 16 jaar en noemt de waterscouts nog steeds zeeverkenners. Lijkt het je wat om ook lid te worden van de zeeverkenners? Neem dan contact op met de leiding om een keer te komen kijken. Als je een tijdje meedraait in de groep wordt je officieel geïnstalleerd tot zeeverkenner. Je mag dan een donkerblauw uniform dragen en krijgt alle bijbehorende insignes en de groepsdas van Scouting Wartburg. Om te zeeverkenner te worden heb je wel je zwemdiploma's nodig.

leiding voor zeeverkenners gezocht

posted on 13-04-2016 | leidingteam

• De leiding van de zeeverkenners is op zoek naar versterking! Ben je 19 jaar (of ouder) en lijkt het je leuk om de uitdaging aan te gaan om met de zeeverkenners (tussen de 11 en 16 jaar) elke zaterdag een actieve opkomst te houden? Of ken jij iemand die het leuk zal vinden om leiding te geven? We horen het erg graag! Stuur dan even een berichtje naar zeeverkennerswartburg@gmail.com.

Naam:Zeeverkenners
Opkomsttijd:zaterdag 12.30 - 16.00 uur
Locatie:Adanoboot (zomer) + clubhuis (winter)
Contactpersoon:Albert Plemper
E-mailadres:zeeverkennerswartburg@gmail.com

De zeeverkenners van Scouting Wartburg houden elke zaterdag een opkomst. In de winter komen ze bij elkaar op het clubhuis in het Vliegenbos voor onderhoud aan de boten en van het voorjaar t/m herfst op de woonboot "Adanoboot" bij Schellingwoude, waar ze zeilen en roeien bij Durgerdam. Op het programma van de zeeverkenners staat voornamelijk het leren zeilen, ze kunnen zelfs gaan voor hun CWO zeildiploma of MBL (Machtiging Boot Leiding). Daarnaast houden ze zich bezig met sport & spel en gaan jaarlijks op zomerkamp. Bij de zeeverkenners worden de leden onderverdeeld in zogeheten bakken. Elke bak heeft een eigen lelievlet met een bootsman, kwartiermeester en baksmaten.

leidingteam

Albert

Saskia

Loetje

• Speciaal voor scouts en zeeverkenners heeft Scouting Nederland een mini-website met allerlei leuke activiteiten en blogs. Check de website www.scouting.nl/scouts.