Scouts (11 t/m 16 jaar) van Scouting Wartburg

wat zijn scouts

Jeugdleden van 11 t/m 15 jaar worden bij Scouting Nederland in het algemeen scouts genoemd. Daarbij kan ook nog het onderscheid gemaakt worden tussen land- en waterscouts. Scouting Wartburg hanteert voor dit speltak de leeftijdsgrens 11 t/m 16 jaar en heeft zowel (land)scouts als een groep zeeverkenners. Lijkt het je wat om ook lid te worden van de scouts? Neem dan contact op met de leiding om een keer te komen kijken. Als je een tijdje meedraait in de groep wordt je officieel geïnstalleerd tot scout. Je mag dan een beige uniform dragen en krijgt alle bijbehorende insignes en de groepsdas van Scouting Wartburg.

Naam:Scouts
Opkomsttijd:zaterdag 11.30 - 14.30 uur
Locatie:clubhuis in het Vliegenbos
Contactpersoon:Jelena Manic
E-mailadres:wartburgscouts@gmail.com

De scouts van Scouting Wartburg komen elke zaterdag op het clubhuis in het Vliegenbos bij elkaar voor een opkomst. Het leidingteam bedenkt het programma en begeleidt de scouts met activiteiten zoals pionieren en tochttechnieken om een echte uitdaging of survival te overleven. Hierdoor leren ze ook zelfstandigheid. Daarnaast houden scouts zich bezig met kampvuur maken en kamperen. De scouts werken ook aan insignes voor bepaalde vaardigheden en nemen ze deel aan regionale activiteiten zoals de PaRoBa (Patrouille Ronde Bak Wedstrijden) in het Amsterdamse Bos. Ieder jaar gaan de scouts ook op zomerkamp, meestal gaan ze op de fiets naar het kampterrein.

leidingteam

Jelena

Johan

Marco

Feline

• Speciaal voor de scouts heeft Scouting Nederland een mini-website met allerlei leuke activiteiten en blogs. Check de website www.scouting.nl/scouts.