Lid worden van Scouting Wartburg en Scouting Nederland

laat je uitdagen door scouting

Scouting is er voor iedereen! Al vanaf 4 jaar kun je bij onze groep lid worden. Heb je zin in een wekelijkse portie avontuur en uitdaging? Kom dan een keer kijken bij een van de speltakken van Scouting Wartburg. Iedere leeftijdscategorie heeft eigen opkomsten met een leuk actief programma. De Wartburg is een gemengde groep, dat wil zeggen dat zowel meisjes als jongens samen deelnemen aan het spel van scouting. Leidinggevenden begeleiden de kinderen tijdens de wekelijkse opkomsten. Regelmatig worden er ook regionale evenementen en/of wedstrijden gehouden en organiseert de Wartburg gezamenlijke activiteiten voor de hele groep zoals het Sint Joris kampvuur, de groepsmaaltijd, de seizoensopening en het kerstfeest. Bekijk voor een overzicht van alle activiteiten onze kalender van het komende jaar.

scouting als jouw vrijetijdsbesteding

Om te kijken of scouting iets voor jou is kun je een drie keer vrijblijvend en gratis meedoen tijdens de opkomsten van een van de speltakken van Scouting Wartburg. Wel vragen we je om eerst contact op te nemen met de leiding van de leeftijdsgroep waarbij je zou willen kijken, dan weten ze dat ze je kunnen verwachten. Ook kan het zijn dat er een wachtlijst is voor nieuwe leden, dit zal de leiding dan aangeven.

schrijf je in als nieuw lid van de wartburg

Heb je paar keer gekeken bij onze groep dan kun je besluiten om echt lid te worden. Schrijf je je in bij Scouting Wartburg dan wordt je automatisch ook lid van Scouting Nederland. Hieronder kun je het inschrijfformulier van onze groep downloaden of vraag een papieren versie bij het leidingteam. Vul je gegevens in en lever het formulier in bij een van de leidinggevenden. Vervolgens zullen je gegevens door ons ingevoerd worden in het administratiesysteem en is je lidmaatschap definitief na betaling van het inschrijfgeld en begin je met het betalen van contributie.

wat is installeren en waarom dragen we een uniform

Als je lid bent geworden bij onze scoutinggroep dan zul je na enige tijd geïnstalleerd worden. De installatie houdt in dat je een Scoutfit (uniform) mag gaan dragen en dat je na het doen van de belofte (je best te doen voor de groep en iedereen te helpen) officieel bij de groep hoort. Ouders en familieleden zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken bij jouw installatie. Van de leiding ontvang je tijdens de installatie onder andere de groepsdas met dasring, maar ook krijg je het speltakteken, installatieteken, regioteken en een groepsnaambandje als badges voor op je uniform.

Elke speltak heeft een eigen kleur blouse of trui (rood, groen, blauw, beige) als uniform. Zo kunnen we laten zien dat we bij scouting horen en bij welke speltak. Om maar een vergelijking te maken, leden van een sportclub dragen ook een tenue als teken van herkenbaarheid. Je scoutfit is van speciale stof die tegen een stootje kan en makkelijk wasbaar is. Daarnaast dragen we bij de Wartburg allemaal de groepsdas en een poloshirt in de kleuren grijs met donkerbruin. Deze Wartburgpolo is voor € 10,- te bestellen via de leiding of stuur een e-mail naar scoutingwartburg@gmail.com.

aanschaf van uniform

Om bij de groep geïnstalleerd te worden heb je een Scoutfit (uniform) nodig en eventueel een bijbehorend hoofddeksel. We vragen je om het uniform van te voren zelf aan te schaffen via de ScoutShop. Elke speltak heeft zijn eigen kleur uniform. De bevers dragen een rode trui, welpen hebben een groene blouse, scouts dragen een beige en stamleden een brique (roodbruine) blouse, zeeverkenners en loodsen kiezen voor een donkerblauwe.

• Bestel online je Scoutfit en andere leuke scouting artikelen via de ScoutShop op www.scoutshop.nl.

Bij je aanmelding als nieuw lid betaal je een eenmalig bedrag van € 25,- als inschrijfgeld. Hiervan wordt door de leiding de groepsdas en de insignes (voor op je uniform) gekocht. Neem voor verdere vragen over de installatie contact op met de leidinggevenden.

wat is overvliegen

Je begint bij scouting als lid van jouw leeftijdsgroep. Bij de Wartburg kun je bijvoorbeeld vanaf 4 jaar bij de bevers terecht en vanaf 7 jaar bij de welpen. Wordt je te oud voor een bepaalde speltak? Dan vlieg je over naar de volgende leeftijdsgroep. Zo kun je van de bevers overvliegen naar de welpen, van de welpen naar de scouts of zeeverkenners. Vanaf 16 jaar kun je naar de loodsen. Het overvliegen wordt zo'n twee keer per jaar samen met de hele groep georganiseerd. Door middel van het uitvoeren van een kleine opdracht ga je symbolisch over naar je nieuwe speltak!

mogelijke wachtlijst voor nieuwe leden

We willen de groepen met jeugdleden niet te groot maken en hebben voldoende leiding nodig om alle kinderen te begeleiden. Als er onvoldoende plek is voor nieuwe leden bij een van de leeftijdsgroepen dan kun je op een wachtlijst terecht komen. Het leidingteam zal je op de hoogte houden wanneer we je bij de Wartburg kunnen verwelkomen. Als we een wachtlijst hebben voor een van de onderdelen dan vermelden we dat op de pagina van de betreffende speltak. Heb je nog vragen, neem dan contact op met de leiding.